diumenge, 3 de maig del 2009

Les Mentides sobre el Comunisme

No creava riquesa?

El règim proper al feudal del tsarisme rus i del Dalai Lama tenia grans desigualtats i zones d'extrema pobresa. Amb la URSS i el règim de Mao això es va acabar i es va iniciar un cert desenvolupament a aquelles zones. El nivell de producció amb la URSS va augmentar fins arribar al nivell de creixement dels EUA. El problema doncs va ser que es va produïr molt en armament i poc en allò bàsic: alimentació, etc. Una economia planificada centralitzada la de la URSS, que no va introduir els canvis de la generació digital que haguéssin centralitzat més fàcilment la producció i la seva decisió centralitzada democràticament de forma informàtica. Al intentar aixafar el socialisme d'autogestió de Tito també la van cagar perquè fou la solució descentralitzada i més democràtica -perquè va acabar amb la dictadura de la burocràcia-.

El comunisme és violació de drets humans?

Que en nom del comunisme es van violar drets humans és ben cert. Que comunistes van violar drets humans també ho és. Que el comunisme és violació de drets humans és com dir que la ideologia va per sobre de la humanitat de l'individu. És com estigmatizar idees i ideals d'igualtat, fraternitat i solidaritat entorn realitats que es van viure en contextos on la pau era un període entreguerres. I tampoc és saber entendre que de traïdors als ideals n'hi ha molts, a les esquerres i a la dreta.

Això és el fi de la història?

Ni el mateix Fukuyama ho creu actualment. Si que la meitat del món visqui en extrema pobresa és el fi de la història; quina història més trista doncs.

El liberalisme és darwinisme econòmic, és no en contra de les lleis naturals.

El liberalisme va tenir els seus alts i baixos per expandir-se i consolidar el seu estat mínim. Si no fos gràcies a l'estat i la regulació mai s'haguéssin creat grans mercats ni divisió de classes entre obrers i burgesia. L'entorn, la regulació, la pressió social i els valors també afecten la conducta humana. Les lleis naturals pels cristians i catòlics són lleis que aposten per una visió positiva de la societat. Si ens creiéssim que som uns malparits tots plegats, potser que pleguessim...

No et creguis el que et diuen els demés, informa't per tu mateix i llavors opina. A part hi ha molts tipus d'economia socialista més enllà de la planificada centralista. Busca els llibres sobre la guerra civil i la rereguarda. O això o desigualtat i oligopoli. Tu tries

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada