dimecres, 17 de febrer del 2010

Debats sobre les consultes i els meus comentaris


Terrassa: La "Plataforma Terrassa decideix" us convida a preparar la consulta per la independència

Sí a les consultes

Aquestes consultes s'estan organitzant amb entitats civils i populars, i partits polítics sobiranistes; per tant, és evident, que la pregunta de consens entre aquests actors no podia ser una altre que aquesta.
Aquí no és debat tot un projecte de país: com ho seria la estructura econòmica i social socialista, o la construcció europea. És pregunta sobre un tema en concret, que és el nivell d'autogovern (amb només dues opcions). No crec que sigui tant difícil d'entendre ni d'acceptar-ho com a tal, i entenc, com diu el segon comentari, molt encertat, que potser hi ha més d'un que no s'atreveix a dir el què realment pensa, i això, en aquest tema i en tots, és molt però que molt perjudicial.

Jo també oloro el mateix en el cas del 7 que pot ser un nacionalista espanyol (totalment legítim, clar) que s'amaga darrere una cortina.
Posa "josep" per dissimular; però el fet de no posar accent a "perque", la "y" i la a de "problemas" sembla escrit per un castellanoparlant, en aquest cas, espanyolista.
De debò que no ho entenc. Una mobilització popular tant interessant com aquesta, organitzada de la forma menys sectària que he vist mai, preguntant (i fent anar a votar) als ciutadans que lliurement així vulguin expressar la seva opinió; us sembla tant fora de lloc? 
D'un temps ençà CUP Terrassa va contestar un comunicat del PSUC-Viu (dintre d'EUiA) contra les consultes: Comunicat sobre les consultes sobre la Independència, el PSUC-Viu i el projecte de la III Republica espanyola

[Seria bo llegir el debat i els comentaris de la gent]: El meu comentari:

Tenen raó

Jo també vaig llegir el comunicat i vaig pensar que era molt fort el que estava llegint per part del PSUCviu.
Tot i això, tant el PSUCviu situant l'independentisme en el conservadorisme, com la CUP subtilment posant al mateix lloc el PSUCviu amb la caverna mediàtica; em sembla no generar un bon debat ja que es fan alienaments falsos per desgastar l'altre.
M'hagués agradat una visió més marxista del dret a l'autodeterminació, però bé, en general, i per primer cop, estic d'acord amb la CUP. El PSUCviu s'ha equivocat, i molt.

Un article sobre el tema: L'ambigua relació entre el PSUC viu i l'espanyolisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada