dimecres, 17 de juny del 2009

Governarà CiU

Perquè no dir-ho clar i alt si tots n'estem tant segurs. Pot ser així algun benaventurat encara anirà a votar contra CiU...

Hem d'analitzar el què ha succeït. Mas, no és un gran líder. No ens enganyéssim pas. L'opinió pública no el té com a tal. Tot i això, Catalunya no vota per les persones; sinó i segons els estudis d'opinió, Romeva hagués guanyat de carrer perquè a tothom li agradava. Ara; ICV no. A alguns això els hauria de fer reflexionar... Però no em pertoca a mi això. El que si voldria és fer un breu resum del que representa CiU i el que representa -amb les seves vergonyes- el tripartit.

1. Més grans infraestructures en menys anys (AVE, Terminal 1 del Prat, Quart Cinturó -millor hagués estat si fos ferroviari-) -> Tripartit.
2. Llei de Costes i llei de protecció dels Pirineus -> Tripartit.
3. Nou Estatut d'Autonomia i Agència contra el Frau -> Tripartit.
4. Llei de consultes populars -> Tripartit.
5. Traspàs de Rodalies (millor en unes altres condicions) -> Tripartit.

Altres tres per fer memòria sobre els governs de CiU. Els primers encara; però els últims; una pèrdua de temps. Una forma de convertir un país amb perspectives d'èxit en un espai insostenible ecològicament.

1. CiU -> Grans escandòls de corrupció i trànsit d'influències encara en investigació (Comissió 3%, Riarols, Cas Turisme, Cas Banca Catalana, Cas Pellarols, etc.). El cas Treball s'ha demostrat que si hi havia implicació de polítics de CiU.
2. CiU -> Catalunya com a espai (de) i per a la patronal catalana (alguns d'aquests empresaris encara estan vivint a costa de l'estat, què emprenedors!) amb la reducció d'impostos progressius.
3. CiU -> Pactes amb la dreta i l'extrema dreta anticatalana (el PP). I tots, tant tranquils. On és el 30% de l'IRPF que ens prometien? Perquè Pujol estava entre l'espasa i la paret amb el PHN?
4. CiU -> Nacionalista perquè "mola", de centre perquè "toca" i de dretes perquè "ens interessa".
23 anys sense parlar de nou Estatut, 23 anys dient que el finançament pactat amb el PP era el "definitiu", 23 anys de peix alcova. 23 anys d'Universitats i instituts concertats.
5. CiU -> Pacte del Majestic amb l'amic dels catalans (el PP). Pacte ZP-Mas per acabar de "millorar" (sic.) l'Estatut retallat i incloure (sic.) el nou model de finançament de Catalunya. Tremosa declarant que si governés Rajoy no estaria tant malament. Tremosa exposant que el cal és més capital privat a la Universitat Pública deixant de banda el dèficit públic pressupostari que té.

A vegades cal fer memòria històrica. La qual a antics alcaldes franquistes d'UDC tampoc els agrada gaire.

D'acord; avui m'he passat de dur. Però és igual, com guanyaran, que esperin a les eleccions per celebrar-ho!

Una mica de conyeta de DPK

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada